مجله اینترنتی تخصصی نرم افزار

وردپرس چیست ؟ آشنایی با مشهورترین cms

زمان مطالعه: 5 دقیقه

وردپرس (WordPress) مشهورترین ابزار ساخت وبسایت در دنیاست. این ابزار قادر است هر مدل وبسایتی بسازد، از یک وبلاگ ساده گرفته تا یک وبسایت بیزنسی با ویژگی‌های کامل. حتی می‌توانید از وردپرس برای ایجاد یک فروشگاه آنلاین هم استفاده کنید. اگر دقیقا نمیدانید وردپرس چیست ، این متن را تا انتها بخوانید.

اگر تا بحال وبسایتی نساخته‌اید، نگرانی ندارد. با وردپرس دیگر نیاز به هیچ مهارت کدنویسی یا طراحی جهت ساخت یک وبسایت حرفه‌ای ندارید. هزاران طراحی سایت رایگان وجود دارد که می‌توانید از میان آنها دست به انتخاب بزنید.

وردپرس چیست ؟

وردپرس یک سی ام اس یا سیستم مدیریت محتواست که می‌توانید از آن در ساخت و مدیریت وبسایت‌تان استفاده کنید. اولین نسخه آن در سال 2003 توسط مت مولنوگ (Matt Mullenweg) و ماسک لیتل (Mike Little) ساخته شد. از همان ابتدا وردپرس به عنوان یک نرم‌افزار منبع باز طراحی شد و این بدان معناست که توسط اجتماع بزرگی از برنامه‌نویسان و طراحان نگهداری می‌شود. به مرور وردپرس رشد کرد، قابلیت‌های جدیدی به آن اضافه شد و نسخه‌های جدیدتری منتشر کرد.

با وردپرس می‌توانید به سادگی وبسایت خود را بدون نوشتن یک خط کد یا داشتن دانشی در خصوص HTML بسازید.

کشور آمریکا
سال تاسیس 2004
استقرار بر روی Cloud, SaaS, Web
آموزش نحوه استفاده از طریق جزوه و مقاله
پشتیبانی آنلاین

وبسایت مبتنی بر وردپرس

چطور از وردپرس استفاده کنیم؟

برخلاف نرم‌افزارهای دسکتاپی سنتی، WordPress به صورت آنلاین کار می‌کند. دیگر لازم نیست چیزی در کامپیوتر خود نصب کنید، حتی نیاز به هیچ ابزار ویژه‌ای هم ندارید. می‌توانید وبسایت خود را از هر جایی که دسترسی به اینترنت دارد، حتی با استفاده از گوشی هوشمند، به روز رسانی کنید. حتی اپلیکیشن‌های موبایل وردپرس به طور رایگان برای آیفون و گوشی‌های اندروید موجود است.

وردپرس رایگان است

WordPress رایگان است، هم در استفاده و هم در اصلاح و تغییر. بنابراین اگر با کدنویسی آشنا هستید، می‌توانید وردپرس را به هر شکلی که می‌خواهید، درآورید.

پشتیبانی وردپرس

با توجه به منابع گسترده وردپرس، هر زمان که نیاز بود به راحتی می‌توانید از منابع مختلف کمک دریافت کنید. هم  WordPress.org و هم WordPress.com پشتیبانی وردپرس ارائه می‌دهند. علاوه بر این، صدها کتاب در خصوص وردپرس وجود دارد که شما را راهنمایی خوهد کرد.

وردپرس چیست

فرق بین WordPress.org و WordPress.com چیست؟

باید بدانید بین WordPress.org و WordPress.com تفاوت‌هایی وجود دارد که در اینجا شرح می‌دهیم:

  • WordPress.org غالبا وردپرس خودمیزبان (self-hosted) گفته می‌شود. نرم‌افزار وردپرسی رایگان و منبع باز که می‌توانید روی هاست وب خود نصب کنید تا وبسایتی که صد در صد برای خودتان است را ایجاد کنید.
  • WordPress.com یک سرویس پولی و پرسود است که قدرت گرفته توسط نرم‌افزار WordPress.org است. استفاده از آن آسان است اما انعطاف‌پذیری وردپرس خودمیزبان را ندارد.

بیشتر مواقع وقتی گفته می‌شود وردپرس، منظور وردپرس خودمیزبان است که در WordPress.org در دسترس است. اگر می‌خواهید مالکیت وبسایت خود را داشته باشید، WordPress.org خودمیزبان بهترین گزینه است.

تم ها و افزونه های وردپرس

وردپرس به عنوان یک سی ام اس این امکان را می‌دهد که محتوای وبسایت را هر زمان که بخواهید تغییر داده با اضافه کنید، اما بدون دستورالعمل دقیقی در خصوص نحوه سازماندهی این محتوا در سایت، قادر به نمایش هیچ چیز نیست. تم وردپرس همان دستورالعمل‌هایی است که نیاز دارید. وقتی وردپرس را نصب می‌کنید، تم‌هایی به صورت پیش‌فرض دارد، یکسری دستورالعمل‌های ساده‌ای در خصوص نحوه نمایش محتوای شما که اجازه می‌دهد بلافاصله یک نسخه از وبسایت خود را ببینید.

این ابتدای راه است، زیرا با جدا کردن محتوای وبسایت از دستورالعمل‌های نمایش آن، وردپرس می‌گوید فرقی نمی‌کند چه نمایشی برای محتوای خود انتخاب می‌کنید. می‌توانید هر تمی که شرایط موردنظر شما را دارد، انتخاب کنید. می‌توانید یکی از تم‌ها را انتخاب کنید یا از شرکت طراحی سایت بخواهید تم مخصوص برایتان طراحی کند، اما یکی از مزایای وردپرس این است که ده‌ها هزار تم دارد که می‌توانید از بین آنها انتخاب کنید.

تم مربوط می‌شود به نحوه نمایش محتوا اما اگر ویژگی‌ها و امکاناتی بیشتر از آنچه وردپرس ارائه می‌دهد، می‌خواهید چه؟ دنبال یک اسلایدر عکس فانتزی می‌گردید یا فرم تماس یا شاید چیز پیچیده‌تری مثل سبد خرید تجارت الکترونیکی. برای چنین مواردی وردپرس افزونه‌هایی ارائه می‌دهد.

افزونه‌ها، مجموعه دستورالعمل‌هایی هستند که ویژگی و کارکردهای اضافی ارائه می‌دهند. آنها در اصل فایل‌های کدی هستند که می‌توانند از طریق داشبود وردپرس روی سرور بارگذاری شوند. مانند تم‌ها، افزونه‌ها نیز دستتان را باز می‌گذارد و وردپرس خودش چندین افزونه دارد.

مزایای وردپرس چیست ؟

مقرون به صرفه

توسعه و طراحی یک وبسایت در WordPress بسیار مقرون به صرفه است. همچنین باقی ماندن وبسایت در وردپرس هم هزینه چندانی ندارد. بنابراین، یکی از بهترین گزینه‌ها برای CMS است. دسترسی به بسیاری از افزونه‌های رایگان نیز بهبود عملکرد وبسایت را با کمترین هزینه برای کاربران تسهیل کرده است. این یکی از مزیت‌های وردپرس در مقابل HTML است، چرا که طراحی یک وبسایت HTML گران‌تر از وبسایت WordPress است.

سهولت استفاده

یکی از عللی که کاربران استفاده از وردپرس را به عنوان سی ام اس دوست دارند، ویژگی کاربرپسند آن است که استفاده از آن را بسیار آسان کرده است. در عرض چند دقیقه فرد می‌تواند استفاده از این پلتفرم را یاد بگیرد. کار با آن نیز نیاز به هیچ دانش برنامه‌نویسی یا کدنویسی ندارد. در میان همه مزایا و معایب وردپرس، سهولت استفاده از آن یک فاکتور مهم است که در تصمیم‌گیری برای استفاده از وردپرس به عنوان CMS تاثیرگذار است.

ویژگی منبع باز

از آنجا که ماهیت وردپرس منبع باز است، سورس کد آن می‌تواند توسط هر کسی بهبود یابد. به علاوه، در مقایسه با دیگر ابزارهای ساخت وبسایت،  WordPress تضمین می‌کند که همه چیز در آن به روزرسانی شده و نیاز به هیچ پرداخت هزینه‌ای برای لایسنس نیست. تالار بحث و گفتگو در WordPress به کابران کمک می‌کند هر زمان نیاز به کمک داشتند، کمک لازم را دریافت کنند.

داشبورد وردپرس

معایب وردپرس چیست ؟

امنیت داده

یکی از مهمترین ایرادات WordPress، مساله امنیت آن است. از آنجا که هیچ عنصر و قدرتی ناظر بر افراد و شرکت‌هایی که افزونه‌ها و تم‌ها را بهبود می‌دهند، نیست، به راحتی می‌توانند باگ‌ها و خطوط کد مخرب را نیز وارد آن کنند. همچنین از آنجا که این یکی از رایج‌ترین سیستم‌های مدیریت محتواست، هکرها به راحتی وبسایت‌های وردپرسی را هدف قرار می‌دهند.

به روزرسانی مداوم

یکی از مهمترین ویژگی‌ها و مزایای WordPress، به روزرسانی مداوم آن است. اما این به روزرسانی‌های مکرر به عنوان یک منبع باز، عملکرد وبسایت را مختل می‌کند. پس از هر بار به روز رسانی، برخی عملکردهای سایت تحت تاثیر قرار می‌گیرد. علاوه بر این، پیش از به روز رسانی سایت، باید یک بکاپ از سایت تهیه کرد تا داده‌ها حین آپدیت از بین نروند.

سرعت پایین سایت

با توجه به وجود تعداد زیادی افزونه و کد برای ادغام قابلیت‌ها درون وبسایت، ممکن است سرعت وبسایت کم شود، بنابراین سبب کند شدن سرعت بارگذاری صفحه می‌شود.

سخن آخر

وردپرس مدت زمان زیادی است که وجود دارد و مدام بهتر و بهتر می‌شود تا جایی که از یک پلتفرم ساده به یک سی ام اس قدرتمند تبدیل شده که برای ساخت هر نوع سایتی مورداستفاده قرار می‌گیرد. کمی که با وردپرس آشنا شوید و نحوه کار با آن را یاد بگیرید، به احتمال زیاد آن را مناسب نیازهای خود خواهید یافت.

مطالب مشابه
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.