مجله اینترنتی تخصصی نرم افزار

7 مزیت طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوای دی ان ان (DNN)

زمان مطالعه: 6 دقیقه

سیستم مدیریت محتوای دی ‌ان ‌ان (DNN)، یک برنامه مدیریت محتوا (Cms) رایگان، متن باز و قابل توسعه است که طبق استاندارد و فناوری‌های مبتنی بر دات نت، برای طراحی و ساخت وب، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این برنامه در اویل شروع کار، نام دات نت نیوک DotNetNuke را برای محصول خود برگزید. این نام نشان می‌دهد این برنامه مبتنی بر دو پایه اصلی است، یکی زبان DotNet و دیگری پیروی از اصول Nuke که مجموعه سیستم‌های مدیریت محتوای کد باز است.

برای آشنایی بیشتر با این سیستم، مقاله دات نت نیوک چیست را بخوانید.

چند سال بعد، این فناوری با یک نام مخفف شده محبوبیت خود را افزایش داد و با یک برند رسمی به نام دی ان ان (DNN Software) خود را معرفی کرد. اکنون، سیستم مدیریت محتوای دی ‌ان ‌ان، با داشتن بیش از یک میلیون عضو و بیش از هشتصد هزار سایت، در طول سال‌های گذشته ثابت کرده که بستری قابل اعتماد است و شما می‌توانید با اطمینان، کسب‌وکار خود را با تکیه بر آن بسازید. در این مقاله قصد داریم بدانیم اجزای سیستم مدیریت محتوای Dnn چیست و طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوای دی ان ان، چه مزایایی دارد.

اجزای سیستم مدیریت محتوای دی ان ان (DNN) چیست؟

اجزای سیستم دی ان ان

اکنون که با سامانه dnn آشنا شدیم، در ادامه تعدادی از اجزای سیستم مدیریت محتوای این نرم افزار را معرفی و بررسی می‌کنیم.

DNN Platform (پلتفرم دی ان ان)

منظور از پلتفرم دی ان ان، بستر و هسته اصلی نرم افزار است که به وسیله آن می‌توانید وب‌سایت خود را راه‌اندازی کنید. همان طور که پیش‌تر اشاره شد، هسته اصلی نرم افزار، یک سیستم مدیریت محتوای کد باز و رایگان است که با استفاده از فناوری Net. میکروسافت و به زبان C# نوشته شده است.

Extension (افزونه)

افزونه‌ها، برنامه‌های کوچکی هستند که به طور مستقل نمی‌توانند کاری انجام دهند. آن‌ها با وصل شدن به برنامه اصلی، به کار می‌افتند. این برنامه‌های کوچک، با اتصال به نرم افزار دی ان ان، باعث بهبود عملکرد و یا افزودن قابلیت‌های جدید به آن می‌شوند. در حال حاضر، دی ان ان از 12 نوع افزونه مختلف شامل ماژول، کنترل پیشخوان، بسته زبان افزونه، کتابخانه، پوسته، پروایدر، آبجکت و… برخوردار است. در ادامه به بررسی این افزونه‌ها خواهیم پرداخت.

Module (ماژول)

ماژول، از پرکاربردترین برنامه‌های دی ان ان است. این برنامه‌های کوچک قابلیت‌های دی ان ان را توسعه داده و برای پاسخگویی به نیازهایی مانند فروشگاه، دانلود، گفتگوی آنلاین و… به کار می‌روند. توسعه دهندگان در سراسر دنیا، انواع مختلف ماژول با کاربردهای مختلف را تولید می‌کنند. البته هر ماژول بر اساس تصمیم تولید کننده آن می‌تواند رایگان یا پولی باشد.

Container (کانتینر)

کانتینر نمایانگر ظاهر ماژول است و امکان طراحی استایل ماژول را فراهم می‌کند. کانتینرها معمولا هماهنگ با پوسته سایت طراحی شده و درون بسته نصبی پوسته قرار می‌گیرند.

Skin (پوسته)

پوسته، نمود خارجی و ظاهری وب‌سایت و همچنین مشخص کننده چیدمان عناصر سایت است. سایت‌های راه اندازی شده با پلتفرم دی ان ان، از نظر بستر و هسته اصلی، با هم یکسان هستند. چیزی که آن‌ها را از هم متمایز می‌کند، همین پوسته یا تم سایت است. ساختار پوسته به گونه‌ای است که طراحان سایت، با جداسازی قسمت کد از طراحی، می‌توانند هر نوع طرحی را در آن پیاده کنند. در حال حاضر، هزاران پوسته با بالاترین استانداردهای طراحی برای پلتفرم دی ان ان، موجود و قابل تهیه است.

Provider (پروایدر)

پروایدر، برنامه‌ای است که عملکرد هسته‌ای و زیربنایی نرم افزار دی ان ان را تعیین می‌کند. آن‌ها معمولا توسط شرکت دی ان ان تولید می‌شوند. با استفاده از این برنامه می‌توان نحوه عملکرد یک قسمت خاص از برنامه دی ان ان را تغییر داد. پروایدرها انواع مختلفی دارند مانند پروایدر ویرایشگر متن، پروایدر ساخت آدرس کاربر پسند و غیره.

Skin Object (اسکین آبجکت)

اسکین آبجکت، تکه کدهایی هستند که برای فراهم کردن قابلیت‌های خاص، درون پوسته به کار می‌روند. پوسته، یک کد html ثابت است و اسکین آبجکت‌ها ان را پویا می‌کنند. به عنوان مثال، اسکین آبجکت جستجو باعث فراهم شدن امکان جستجو در پوسته می‌شود. لازم به ذکر است، اسکین آبجکت‌های زیادی به صورت پیش فرض در سیستم مدیریت محتوای دی ان ان موجود است و امکان ساخت موارد جدید نیز وجود دارد.

Core Language Pack (بسته زبان هسته)

این افزونه برای اضافه کردن زبان جدید به سیستم مدیریت محتوای دی ان ان، کاربرد دارد. این بسته شامل یک فایل فشرده حاوی ترجمه عبارات استفاده شده در قسمت‌های مختلف پلتفرم DNN است، که با نصب آن یک زبان جدید به سایت اضافه می‌شود.

Authentication Systems (سامانه احراز هویت)

این مورد امکان شناسایی و احراز هویت کاربران سایت را از طرق مختلف مانند: ورود با حساب کاربری گوگل، احراز هویت با برنامه‌های سفارشی و… فراهم می‌کند.

Library (کتابخانه)

در صورتی که فایل یا برنامه‌ای بین چندین افزونه مشترک باشد، در این حالت، آن برنامه در قالب افزونه کتابخانه در سیستم مدیریت محتوای دی ان ان نصب می‌شود.

Widget (ابزارک)

از ابزارک‌ها برای اضافه کردن قابلیت‌های جدید در ماژول یا پوسته استفاده می‌شود. ابزارک‌ها، فایل‌های جاوا اسکریپت هستند که می‌توان با فراخوانی آن‌ها در پوسته یا ماژول، قابلیت‌های سمت مشتری (Client Side)  جدیدی ایجاد کرد.

طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوای دی ان ان (DNN)

طراحی سایت با دی ان ان

همان طور که اشاره کردیم، پلتفرم دات نت نیوک (DNN)، یک ابزار توسعه وب بسیار قدرتمند با رابط کاربری عالی و قابل گسترش است. ماژول‌های پیشرفته این سیستم، قابلیت انعطاف پذیری و سفارشی سازی بالایی دارند. یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های  سیستم مدیریت محتوای دی ان ان، این است که توسعه دهندگان وب، برای انجام عملیات مختلف، نیاز چندانی به آموزش dnn و دانش فنی ندارند. همچنین این سی ام اس، نیاز به پشتیبانی از فناوری اطلاعات ندارد، بنابراین طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوای دی ان ان، کاملا به صرفه بوده و هزینه عملیاتی و نگهداری زیادی ندارد.

اما طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوای دی ان ان (DNN) یا دات نت نیوک چه مزایایی دارد که تا این اندازه حائز اهمیت است؟ در ادامه مزایای طراحی سایت با این سیستم را بررسی خواهیم کرد.

دلایل استفاده از سیستم مدیریت محتوای دی ان ان (DNN) برای طراحی سایت

1- نصب و استفاده آسان

اگر قصد دارید وب سایت خود را با  سیستم مدیریت محتوای دی ان ان طراحی کنید، می‌توانید در زمان کوتاهی این کار را انجام دهید. کافی است نرم افزار را دانلود کرده و دستورالعمل‌های آن را دنبال کنید. همچنین کار با ابزار DNN، برای طراحان سایت، مدیران، توسعه دهندگان و… بسیار ساده است.

2- انعطاف پذیری بالا

سیستم مدیریت محتوای دی ان ان، می‌تواند چندین وب سایت را پشتیبانی کند. با وجود قابلیت تقسیم وظایف اداری میان سطوح مختلف سایت، مدیران می‌توانند تعدادی زیادی وب سایت با محتوا و ظاهر متنوع را مدیریت کنند.

3- قابلیت توسعه

CMS دی ان ان، به صورت یکپارچه با محیط‌های محاسباتی موجود سازگار است. این سیستم شامل یک سری از API های باز است که به راحتی با سایر برنامه‌ها ادغام می‌شود. بنابراین کاربران می‌توانند قابلیت‌ها و ویژگی‌های آن را گسترش دهند.

4- امنیت مبتنی بر نقش

از مهمترین قابلیت‌های سیستم مدیریت محتوای دی ان ان، امکان تعریف گروه‌های کاربری متفاوت و نامحدود و همینطور تعریف نقش آن‌ها در نرم‌افزار و ارائه سطوح دسترسی مشخص برای هر نقش یا کاربر است. با توجه به پیشرفت امنیت این سیستم تا سطح ماژول، پلتفرم‌ DNN از یک مدل امنیتی توسعه‌پذیر برخوردار است که امکان کنترل کامل بر روی کسانی که مجاز به دیدن یا ویرایش کردن محتوای یک صفحه‌ خاص باشند را فراهم می‌کند.

5- کاربردهای فراوان

این CMS پرطرفدار، دارای مزیت‌ها و قابلیت‌های بی‌شماری است. مواردی مانند امنیت، مدیریت محتوا، طراحی سایت و… می‌توانند با استفاده از این سیستم مدیریت محتوا، مدیریت و سفارشی سازی شوند.

6- ابزار توسعه محلی

سیستم DNN دارای ویژگی مدیریت محلی چند زبانی است. با این ویژگی مدیران سایت می‌توانند به سادگی وب سایت خود را به چند زبان طراحی کنند.

7- چیدمان صفحه ماژولار

در سیستم دی ان ان، محتوا از طریق ماژول‌ها ارائه می‌شود. مدل طراحی هر ماژول، قابلیت‌هایی را برای مشاهده و مدیریت محتواها فراهم می‌کند. هر صفحه از سایت Dnn را می‌توان طوری پیکربندی کرد که چیدمان پوسته دلخواه را داشته باشد. در این قسمت لازم است به تعریف دو مفهوم بپردازیم:

  • چیدمان پوسته: شامل یک یا چند قاب است که قبلا توسط طراح پوسته تعریف شده است.
  • قاب: مکانی از صفحه است که ماژول‌ها می‌توانند درون آن قرار گیرند.

سیستم مدیریت محتوای دی ان ان، در مقایسه با سایر روش‌های طراحی وب سایت، اجرای تغییرات و چیدمان بدون تاثیرگذاری روی محتوا را بسیار آسان می‌کند.

و در انتها…

همان طور که بیان شد، پلتفرم دات نت نیوک (DNN)، یک تکنولوژی امن و قابل اعتماد است که ویژگی هایی از قبیل کد باز بودن، مقیاس پذیری، انعطاف پذیری، توسعه پذیری و همچنین امنیت بالا را داراست.

در سراسر دنیا، هزاران کسب و کار کوچک و بزرگ از سیستم مدیریت محتوای دی ان ان، برای طراحی وب‌سایت، راه‌اندازی مجدد آن و توسعه تجارت خود استفاده می‌کنند. استقبال گسترده از دات نت نیوک (DotNetNuke)، نشان می‌دهد این سیستم قابلیت‌های زیادی دارد و افرادی که از آن استفاده می‌کنند، می‌توانند با اطمینان خاطر کسب‌وکار خود را بر مبنای این سیستم پایه‌ریزی کنند.

سیستم مدیریت محتوای دی ان ان (DNN) برای شرکت‌هایی مناسب است که با برخورداری از بنیه مالی نسبتا قوی، به دنبال سورس‌های باکیفیت و قدرتمند هستند. طراحی سایت با این پلتفرم باعث می‌شود شما سایتی قدرتمند و کارامد داشته باشید و به راحتی آن را مدیریت کنید.

وبسایت irandnn.ir از شرکت های موفق در زمینه استفاده از سیستم دات نت نیوک است که محصولاتش را بر مبنای سیستم  DNN  عرضه می‌کند.

مطالب مشابه
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.