مجله اینترنتی تخصصی نرم افزار

دات نت نیوک چیست ؟ چه تفاوتی با سایر سی ام اس ها و شیرپوینت دارد؟

زمان مطالعه: 14 دقیقه

با وجود سی ام اس ها یا همان سیستم‌های مدیریت محتوای بزرگ در سطح جهانی مانند وردپرس و جوملا، اما دات نت نیوک (DotNetNuke) هنوز طرفداران خود را دارد و مدام به شمار آنها اضافه می‌شود. اگر تا به حال اسم Dnn یا همان دات نت نیوک به گوشتان نخورده یا اطلاعات کمی دارید، در این مطلب خواهیم گفت دات نت نیوک چیست . مهمتر آنکه در مقایسه با سایر CMS ها بهتر می‌توانید وجه تمایز این سی ام اس را بشناسید. در ادامه نیز دات نت نیوک را با شیرپوینت مقایسه می‌کنیم، این دو با وجود شباهت‌هایی که دارند اما دو چیز متفاوت هستند که بیشتر توضیح خواهیم داد.

دات نت نیوک چیست ؟

DotNetNuke یک سیستم مدیریت محتواست که امکانات فوق‌العاده‌ای برای صاحبان وبسایت‌ها فراهم می‌کند. شاید در انتخاب دی‌ان‌ان از میان دیگر انواع CMS کمی تردید داشته باشید. گرچه این انتخاب کاملا بستگی به هدف شما در وبسایتتان دارد، اما شاید مطالعه این متن بهتر بتواند به شما کمک کند.

تردیدی نیست که کیفیت وب‌سایت‌ها می‌تواند به شکل قابل ملاحظه‌ای در فروش تجارت‌های مبتنی بر اینترنت، به خصوص آن دسته از تجارت‌هایی که به تازگی قصد نفوذ در بازار را دارند، تأثیرگذار باشد. هر چند این امر به آن معنا نیست که تنها داشتن یک وب‌سایت خوب لزوما به چنین نتایجی منجر خواهد شد، چرا که این موضوع دارای پارامترها و فاکتورهای متنوعی است. اما تعاریف مختلفی در این خصوص در رابطه با کیفیت وب‌سایت وجود دارد که بر اساس ارائه‌کننده تعریف متفاوت است.

  • از نظر یک طراح وب، سایت اینترنتی خوب سایتی است که از جهات بصری جذاب و نیز از حیث محتوایی خلاقانه باشد.
  • در حالیکه در نظر صاحب وب‌سایت، کیفیت سایت در قابلیت‌های به روز رسانی به موقع آن خلاصه می‌شود.
  • اما بازدیدکنندگان به دو مورد توجه ویژه‌ای دارند، یکی اطلاعات طبقه‌بندی شده که دسترسی به محتوا را ساده‌تر می‌کند و دیگری سرعت بالای به روز رسانی اطلاعات.

مسلماً در نگاه اول اعتبار بیشتری برای تعریف سوم قائل خواهید شد، لیکن کماکان ترکیبی از این سه تعریف است که می‌تواند در زمینه به کاراندازی چرخه فروش یک وب‌سایت موثر باشد. خبر خوش آن است که امروز شما مجبور نیستید بین این سه انتخاب اولویت‌بندی کنید، چرا که به راحتی می‌توانید در یک سبد هر سه را به همراه ابزار و مهارت مناسب خریداری کنید.
وقتی صحبت از انعطاف وب‌سایت به میان می‌آید، که ویژگی سازگار شدن با طراح، صاحب و کاربران وب‌سایت را داراست، پاسخ سیستم‌های مدیریتی محتواست. بخصوص، دات نت نیوک نمونه‌ای از CMS است که منافعی انقلابی برای همین سه گروهی به همراه دارد که بیشتر مواقع با وب‌سایت‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند. دی ان ان (DNN) امکانات خارق‌العاده‌ای برای طراحان وب‌سایت فراهم می‌آورد که به آنها اجازه می‌دهد تا طرح را بدون داشتن دانش برنامه‌نویسی دستکاری و تغییر دهند. استفاده از ظاهر سایت برای صاحبان وب‌سایت آسان بوده و کار کردن با فرآیندها آنگاه که می‌خواهند دیتا بیس خود را به روز رسانی کنند، سهل می‌نماید. البته، کاربران سایت می‌توانند از نمایش بسیار منظم محصولات و خدمات و جا به جایی داده و حتی پول جهت وارد کردن اطلاعات پرداخت، نهایت لذت را ببرند.
یکی از پرطرفدارترین مزایای CMS سهولت نصب و نیز امکانات متنوع آن است که از مدیریت محتوا گرفته تا هاستینگ سایت، طراحی وب و حتی مسائل امنیتی همه را در بر می‌گیرد. از این رو راه‌اندازی و نگهداری یک وب‌سایت به طوری باور نکردنی ارزانتر و آسانتر از دورانی خواهد بود که برنامه‌نویسان حرفه‌ای این کار را انجام می‌دادند. از آنجاکه این امر قبلا فرآیند آسانی نبود، ایجاد و راه‌اندازی یک وب‌سایت گران قیمت بوده و تنها تعداد اندکی یارای پرداخت هزینه‌های آن را داشتند. امروزه، حتی یک دانشجو نیز که مشغول کار آزاد است، می‌تواند وب‌سایتی برای خود درست کرده و درآمد خوبی داشته باشد.

مقایسه دی ان ان با سایر سی ام اس ها

دی‌ان‌ان (DNN) و وردپرس (WordPress) هر دو پلتفرم‌های فوق‌العاده‌ای برای ساخت وبسایت هستند و از میان انواع CMS بیشترین استفاده آنلاین را دارند. اما استفاده از آنها به هدف سایت شما بستگی دارد. DNN بیشتر برای شرکت‌های متوسط تا بزرگ مناسب است، در حالی که وردپرس ترجیحا برای بلاگرها، آرتیست‌ها و بیزنس‌های کوچکتر و محلی‌تر که می‌خواهند سایتشان شکل رسمی و شیک داشته باشند، مناسب‌تر است.

حال می‌خواهیم مقایسه عمیق‌تری بین معروف‌ترین سی‌ام‌اس‌ها انجام دهیم:

تفاوت وردپرس و دات نت نیوک چیست ؟

مقایسه دات نت نیوک و وردپرس

افراد در مقایسه دی‌ان‌ان و WordPress اظهار می‌دارند که DNN قدرتمندتر است و در بسیاری موارد، استفاده از آن آسان‌تر است. قبلا نصب وردپرس عموما آسانتر می‌نمود اما پس از اجرای DNN Evoq، به خصوص نسخه ابری آن، ماجرا تغییر کرد. هم وردپرس و هم دات‌نت‌نیوک سرعت فوق‌العاده‌ای دارند. وردپرس از PHP و MYSQL استفاده می‌کند که سرعت بالایی به آن می‌بخشد، در حالی که دی‌ان‌ان از .NET و SQL (MS-SQL, SQL Express, Postgres,) استفاده می‌کند.

وردپرس معمولا برای وبلاگ یا وبسایت‌های بازاریابی کوچک تا متوسط استفاده می‌شود. صادقانه بگوییم، برخی افراد آن را بیشتر یک پلتفرم وبلاگ با اکستنشن صفحه وب می‌دانند تا یک سی‌ام‌اس واقعی. هزاران تم در قیمت‌های بسیار معقول دارد (قالب‌ها، پوسته‌ها و هر چه بخواهید) و بیشتر آنها اکنون ریسپانسیو و بسیار قوی هستند. وبسایت معروف برای بررسی و خرید تم‌ها Themeforest.net است. تغییر تم، به روز رسانی افزونه‌ها و ساخت منوها در وردپرس آسان‌تر است. برای وبسایت‌های بازاریابی کوچکتر مزیتی که دارد این است که به شما کمک می‌کند وبسایت‌تان را تازه و به روز نگه دارید، چرا که پیش نمایش تم‌ها بسیار آسان و ارزان است. از طرفی، باید در قبول به روز رسانی افزونه‌ها احتیاط کنید، چراکه ممکن است به وبسایت شما آسیب برساند.

برخی افراد معتقدند که وردپرس سازماندهی مرتب‌تری نسبت به دات‌نت‌نیوک دارد. اما ما مخالف هستیم، زیرا وردپرس طی سال‌ها تغییرات زیادی نکرده است و این سبب شده مدام بین داشبورد و سایت در حرکت باشید، در حالی که دی‌ان‌ان با هر نسخه تغییرات بزرگی ایجاد می‌کند و این تغییرات درون صفحه‌ای که در حال ویرایش هستید، جاسازی شده است (در نوار ابزار بالای صفحه قرار می‌گیرد با حالت‌های نمایش، ویرایش و چیدمان، همانند سازی‌هایی درون صفحه یا بخشی از صفحه). DNN مبتنی بر دات‌نت است و وردپرس مبتنی بر PHP. دات‌نت یک پلتفرم توسعه‌دهنده درجه یک است، یعنی هر کالج CS اصلی می‌تواند سایت را توسعه داده و سفارشی سازد. گرچه هر دو پلتفرم هزاران ماژول و افزونه در دسترس دارد، اما توسعه دی‌ان‌ان برای ادغام و سفارشی‌سازی راحت‌تر است.

تفاوت جوملا و دات نت نیوک چیست ؟

مقایسه دات نت نیوک و جوملا

انتخاب بین DotNetNuke و Joomla کمی سخت است، زیرا جوملا بیشتر برای توسعه‌دهندگان ساخته شده است تا بازاریابان. جوملا همچنان به عنوان یک CMS به پیشرفت خود ادامه می‌دهد. اما همچنان که جوملا در حال پیشروی بود، مگنتو (Magento) به میان آمد و بسیاری از ویژگی‌های او را دزدید. آنها حتی ارائه پشتیبانی فنی‌شان را متوقف کردند. با این حال، در سال گذشته بیش از 50 میلیون دانلود و 3 درصد نصب سی‌ام‌اس را داشتند، که پس از وردپرس رتبه دوم بوده است.

یک نقطه ضعف جوملا این است که به خوبی با ویندوز کار نمی‌کند، به خصوص که اکثر کسب و کارهای جهانی از سیستم عامل ویندوز استفاده می‌کنند. جوملا نیز مانند وردپرس با PHP نوشته شده است و همچنین از MYSQL استفاده می‌کند. به خوبی در هماهنگی با لینوکس کار می‌کند. استفاده از قابلیت مدیریتی جوملا می‌تواند کمی دشوار باشد، اما بسیار قدرتمند است، بسیاری چیزها که ممکن است برای آنها نیاز به افزونه داشته باشید، درون سیستم تعبیه شده است. تنظیمات گروه امنیتی در مقایسه با دات نت نیوک یا وردپرس، متزلزل‌تر است. گرچه برخی ماژول‌های شخص ثالث هستند که در این موضوع کمی شما را کمک می‌کنند. جوملا در مقایسه با دی‌ان‌ان یک ابزار کاملا مناسب است. این بستگی دارد از چه سیستمی استفاده می‌کنید و آیا از ابزاری استفاده می‌کنید که انجمن در حال رشد دارد (DNN) یا انجمنی رو به زوال. جوملا همچنان دنبال‌کنندگان خود را دارد و انجمن آن توسعه‌دهندگان بیشتری در مقایسه با انجمن وردپرس دارد، بنابراین پاسخ شما باید فنی‌تر و دقیق‌تر باشد. بهترین ویژگی جوملا توانایی آن در افزودن آسان هر نوع از پیوند به هر منوی ناوبری است.

تفاوت دروپال و دات نت نیوک چیست ؟

مقایسه دات نت نیوک و دروپال

Drupal نیز یک سی‌ام‌اس مبتنی بر PHP است. بیشتر از یک میلیون سایت مستقر بر این سی‌ام‌اس هستند، گرچه اتخاذ آن تقریبا از سال 2015 رو به کاهش رفته است. در مقایسه DNN و Drupal افراد بر این عقیده‌اند که دی‌ان‌ان بهتر با اینترنت اکسپلورر (Internet Explorer) که بیشتر در بین سازمان‌ها و شرکت‌ها رایج است، کار می‌کند. دروپال در فایرفاکس (Firefox) کمی بهتر کار می‌کند. شباهت دات نت نیوک و دروپال این است که هر دو منبع باز و رایگان هستند. دروپال با PHP نوشته شده است و توسط GNU توزیع شده. طبق آمار، دروپال تنها توسط 2 درصد از وبسایت‌های دنیا مورداستفاده قرار می‌گیرد. دروپال معمولا برای بسیاری بلاگ‌های شخصی و وبسایت‌های دولتی مانند انجمن‌های وردپرس استفاده می‌شود.

اکثر کاربران دروپال از هسته دروپال استفاده می‌کنند که همه ویژگی‌های پایه یک سیستم CMS را دارد.

تفاوت شیرپوینت و دات نت نیوک چیست ؟

Modules vs Web Parts

مفهوم ماژول که در دات‌نت‌نيوک وجود دارد، همان چيزی است که شيرپوينت به آن وب پارت می‌گويد. آنها اساسا يک چيز هستند. يک کد دات‌نت که منطق و ظاهر را برای يک کارخاص ارائه می‌دهد که می‌توان آن را در هر جايي  قرار داد. يک وب پارت شيرپوينت مثل يک ماژول دات‌نت‌نيوک يک کامپوننت است که می‌توان آن را در سايت به کار برد. در دی‌ان‌ان ما آنها را به صفحه اضافه می‌کنيم و در شيرپوينت، آنها را به صفحات وب پارت اضافه می‌کنند. با مفاهيم يکسان مثل موقعيت. شخصی‌سازی و امکانات.

دی‌ان‌ان داراي يکسری خواص هست که آنها به صورت مشابه در شيرپوينت وجود دارند، مثل RSS feed و کانتينرهای دلخواه و قابليت پرينت.

يک تفاوت دات‌نت‌نیوک و شیرپوینت اين است که وب پارت‌های شيرپوينت را می‌توان در سيستم‌های ديگری که براساس سرويس شيرپوينت کار می‌کنند، استفاده کرد ولی ماژول‌های دی‌ان‌ان را فقط می‌توان در خودش استفاده کرد. به طور کلی وب پارت‌ها اشيای با ارزشی هستند که می‌توان آنها را هم در ASP.NET  و هم در شيرپوينت استفاده کرد.

اضافه کردن ماژول به دی‌ان‌ان از طریق نصب پکیج‌های PA ، انجام  می‌شود و مدیر می‌تواند ماژول را آپلود کرده و در حالت زمان اجرا، آن را نصب کند و در تمام زیرمجموعه‌ها قابل دسترس است. این قابلیت بسیار خوبی است که بدون متوقف کردن پرتال می‌توان امکاناتی را به آن اضافه کرد، ولی یک اشکال دارد که می‌توان با نصب ماژول‌هایی که دارای کد مخرب هستند، به سایت نفوذ کرد.

Core Modules ماژول‌های اصلی

دی‌ان‌ان  در حدود 25 ماژول اصلی را تهیه کرده است که می‌توان این ماژول‌ها را در هر صفحه‌ای از سایت استفاده کرد. همچنین دارای قابلیت template  است که به وسیله آن می‌توان یک مجموعه از صفحات و اسکین‌ها را فورا به سایت انتقال داد. این قابلیت به صورت مشابه در شیرپوینت وجود دارد.

در ادامه به مقایسه بعضی از ماژول‌ها در دی‌ان‌ان و شیرپوینت می‌پردازیم:

خواص DotNetNuke SharePoint توضیحات
Announcements دارد دارد در هر دو مشابه است ولی دی‌ان‌ان تاریخ آگهی‌ها را هم نمایش می‌دهد.
Banners دارد ندارد برای نمایش بنرها از جاوا اسکریپت استفاده می‌شود.
Contacts دارد دارد در این مورد شیرپوینت امکانات بیشتری دارد و می‌تواند به outlook  وصل شود.
Discussion دارد دارد در هر دو مشابه است ولی امکان دنبال کردن بحث‌ها را به طور کامل ندارد که ماژول فروم در دی‌ان‌ان برای این کار بهتر است.
Documents دارد دارد هر دو مشابه است ولی شیرپوینت با آفیس این کار را انجام می‌دهد و قابلیت ورژن‌گذاری و کنترل‌های بیشتری دارد.
Events دارد دارد در هر دو مشابه است ولی شیرپوینت با outlook  کار می‌کند و می‌توان برای رویدادها یک جلسه جهت بررسی تعریف کرد.
FAQs دارد ندارد یک لیست از سوال و جواب‌ها هست که شیرپوینت ندارد.
Feedback دارد ندارد در شیرپوینت ندارد ولی می‌توان به وسیله وب پارت اضافه کرد ولی در دی‌ان‌ان قابلیت ارسال ایمیل را دارد.
IFrame دارد دارد برای نمایش یک صفحه از طریق آدرس آن که در هر دو وجود دارد.
Image دارد دارد در هر دو مثل هم است.
Links دارد دارد در دی‌ان‌ان دارای قابلیت‌های بیشتری از جمله مرتب‌سازی لینک‌ها است.
Newsfeeds دارد ندارد در شیرپوینت ندارد ولی با استفاده از وب پارت‌های جانبی و xml  می‌توان آن را اضافه کرد.
User Account دارد دارد شیرپوینت از اکتیو دایرکتوری استفاده می‌کند، در حالی که دی‌ان‌ان دارای یک لیست مجزا در دیتابیس است و امکانات بیشتری دارد.
Text/HTML دارد دارد در هر دو تقریبا یکسان است.
Members دارد دارد دی‌ان‌ان دارای قابلیت‌های بیشتری است.

Visibility  میدان دید

در شیرپوینت یک قابلیت اصلی وجود دارد که کاربر را می‌توان محدود به دیدن چیزهایی کرد که فقط نیاز دارد در دسترس او باشد. در دی‌ان‌ان هم این قابلیت از طریق نقش‌ها و توارث سطوح امنیتی صفحات قابل دسترس است. اما برای یک کاربر خاص مجبوریم یک نقش تعریف کنیم و سپس کاربر را در آن نقش قرار دهیم تا بتوانیم سطح امنیت و دسترسی به یک ماژول خاص را برای آن کاربر ایجاد کنیم (البته این مطلب برای قبل از دی‌ان‌ان 4.8 است فکر می‌کنم). البته کاربران عادی تا وقتی که عضو نشده‌اند و یا دسترسی خاصی به آنها داده نشده، فقط اطلاعات محدودی را می‌توانند مشاهده کنند.

Custom Look and Feel – ظاهر یا نمای دلخواه

در این قسمت دات‌نت‌نیوک برنده است. چون با قابلیت‌هایی همچون اسکین و کانتینر و اسکین آبجکت می‌توانید به هر شکلی که می‌خواهید ظاهر صفحه را طراحی کنید. طراحی یک اسکین بسیار ساده است و در چند دقیقه امکان‌پذیر است. مورد دیگر تفاوت دات‌نت‌نیوک و شیرپوینت این است کهدر دی‌ان‌ان هر صفحه‌ای می‌تواند اسکین مربوط به خود را داشته باشد. در صورتی که در شیرپوینت از مسترپیج استفاده می‌شود که امکانات کمتری دارد.

Infrastructure – زیرساخت

اساسا شیرپوینت برای مقیاس‌های بزرگ مثل تیم‌هایی شامل 250.000 عضو طراحی شده است، در صورتیکه دات‌نت‌نیوک برای اینترانت‌ها طراحی شده است. ولی می‌توان آن را برای مقایس‌های بزرگ مثل شرکت‌هایی همچون IBM , NASA که دارای تعداد کاربران زیاد هستند، به کار برد.

البته شیرپوینت قابلیت‌هایی مثل Enterprise Search, Single Sign-on, or separate indexing را در معماری خود دارد که در دی‌ان‌ان به صورت محدودی وجود دارد. ولی دی‌ان‌ان قابلیت‌های زیربنایی زیادی را که در  ASP.NET  وجود دارد، را فراهم آورده است، مثل logging . دی‌ان‌ان مکانیسمی را برای آگهی‌ها و نحوه پرداخت برای آنها فراهم آورده است. همچنین دی‌ان‌ان مکانیزمی را برای مدیریت اعضا و نحوه دسترسی آنها به سایت فراهم کرده. بهترین قسمت درمورد دی‌ان‌ان آن است که یک کاربر عادی می‌تواند به راحتی مطالب را به آن اضافه، ویرایش یا حذف کند. این کار در شیرپوینت هم امکان‌پذیر است، ولی برای بیشتر کابران مبتدی مشکل است.

تفاوت شیرپورنت و دات نت نیوک چیست
دات‌نت نیوک

 Community – انجمن‌ها

همانطور که می‌دانید، انجمن‌های دات‌نت‌نیوک بسیار بزرگ‌تر و بیشتر از انجمن‌های شیرپوینت هستند و هزاران سایت تجاری، کلوب و شخصی وجود دارند که براساس دی‌ان‌ان هستند. در مقابل، صدها سایت وجود دارند که براساس شیر پوینت هستند. و این بخاطر این است که دات‌نت‌نیوک رایگان است، در صورتی که استفاده از شیرپوینت هزینه دارد. همچنین تفاوت دات‌نت‌نیوک و شیرپوینت این است که شیرپوینت دارای فروشنده‌های تجاری معروفی مثل ADVIS , OmniSys , CorasWorks ,…  است، در صورتی که دی‌ان‌ان دارای فروشنده‌های محدودی  است که معروف‌ترین آنها SnowCovered  است. در حالی که در آن هم اکثر ماژول‌ها راهنماهای کاملی ندارند یا ماژول‌های غیرضروری و کم کارآمدی هستند. به طور مثال، یک ماژول برای گوگل adsens  وجود دارد، در حالی که این فقط یک کد html  است که باید آن را در یک ماژول Text  قرار دهید. البته شیرپوینت هم وب پارت‌های خوبی را ارائه داده است، ولی خیلی گران هستند.

نکته دیگر در مورد اسکین‌ها و تم‌ها این است که سایت‌های زیادی وجود دارند که اسکین‌های رایگان می‌دهند یا به صورت سفارشی در مقابل مبلغی برای شما اسکین طراحی می‌کنند. اما در مورد تم‌های شیرپوینت باید گفت سایت‌های زیادی وجود ندارند.

ASP.NET

در ASP.NET 2  ما می‌توانیم به راحتی یک دیتاگرید را روی فرم قرار دهیم و آن را به یک کلاس بزینس با استفاده از ObjectDataSource متصل کنیم و سپس متدهای انتخاب، بروزرسانی و حذف اطلاعات را با کمی کدنویسی اجرا نمائیم که در هر دوی دی‌ان‌ان و شیرپوینت به راحتی انجام می‌شود.

قبل از اینکه شروع به نوشتن کد برای پرتال خود بکنیم، باید بررسی کنیم کدام روش بهتر است. کارهای زیادی با asp.net  می‌توان انجام داد، ولی گاهی اوقات نیازی به انجام آن نیست و می‌توان از ماژول‌های آماده یا وب پارت‌ها استفاده کرد.

همچنین یک ماژول دی‌ان‌ان یا یک لیست، شیرپوینت referential integrity نیرومندی ندارند. اگر من چیزی دارم که به خواسته من نزدیک است، چرا باید آن را دوباره بسازم؟ اگر من می‌توانم چیزی را که دارم توسعه بدهم، این خیلی بهتر است. پس برای شروع کار به جای استفاده از یک صفحه خالی asp.net 2، بهتر است از یک پرتال شروع کنیم. این پایه کاری است که این پرتال‌ها فراهم آورده‌اند. به طور مثال، چه کسی است که بخواهد یک صفحه feedback بازخورد طراحی کند و یا برنامه‌ای برای اعضا بنویسد، در صورتی که شما می‌توانید به صورت داینامیک آنها را به سایت خود اضافه کنید؟ حال با این توضیحات آیا شما باز می‌خواهید پورتال‌تان را خودتان بسازید؟

Development – توسعه

دات‌نت‌نیوک و شیرپوینت هر دو براساس دات‌نت هستند و می‌توانید از ویژوال استودیو برای ساخت برنامه‌هایتان استفاده کنید. البته ساختن یک وب پارت برای شیرپوینت کار مشکلی است و همچنین برای دات‌نت‌نیوک کمی مشکل است. البته اگر به راهنماهای موجود در زمینه برنامه‌نویسی ماژول مراجعه کنید، می‌بینید که در حدود 35 صفحه مطلب را باید بخوانید تا به نقطه شروع نوشتن یک ماژول برسید. همچنین برای شیرپوینت این کار مشکلی است. این مسئله برای توسعه‌دهندگان شیرپوینت نگران‌کننده‌تر است، زیرا گاهی اوقات بعضی از دستورات API درست کار نمی‌کنند و یا راهنمای درستی ندارند. به طور مثال، برای نوشتن یک guestbook برای شیرپوینت کافی است از یک دیتا ویو استفاده کنید. البته در دی‌ان‌ان کمی مشکل‌تر است. البته مزیت دی‌ان‌ان به شیرپوینت این است که اپن سورس است. البته کدنویسی برای دات‌نت‌نیوک کمی مشکل است و گاهی اوقات نیاز به دانستن اطلاعات تخصصی و ایجاد بعضی لایه‌هایی که خیلی ضروری نیستند، هست.

حال برای توضیح اینکه چرا انتخاب ما برای CMS، دات‌نت‌نیوک یا DNN است، به 10 مزیت مهم این نوع CMS می‌پردازیم:

مزایای دات نت نیوک چیست ؟

مانور یکپارچه اسناد و محتوا

دات نت نیوک برای انواع کاربران بسیار کاربرپسند است و استفاده از آن بسیار ساده است. چه ادمین باشید یا مدیر محتوا یا طراح و یا توسعه‌دهنده، به راحتی می‌توانید در آن مانور دهید. بدین صورت، مشتریان می‌توانند بدون داشتن دانش برنامه‌نویسی یا فنی در دات‌نت‌نیوک، محتوا را تولید، نظارت و منتشر کنند.

امنیت

دی ان ان امنیت فوق‌العاده‌ای فراهم می‌کند. ساختار آن به گونه‌ای است که کاربران را بر اساس عملکرد، گروه‌بندی می‌کند و مجوزهای خاصی به آنها ارائه می‌دهد. این همچنین به اعتبارسنجی، رمزگذاری و پیگیری باگ‌ها جهت ساخت وبسایت امن، کمک می‌کند.

مهمتر اینکه همه اینها بی‌نیاز از نصب اپلیکیشن‌های شخص ثالث است. همه محتوا و پیکربندی‌ها در پایگاه داده MS SQL ذخیره می‌شود و توسط ویندوز اجرا شده و توسط مایکروسافت پشتیبانی می‌شود. با به روز رسانی‌های امنیتی زمانبندی شده، بررسی‌های امنیتی را تضمین می‌کند.

مدیریت چندکاربره

دات نت نیوک (DotNetNuke) یک سیستم مدیریت چندکاربره بسیار قوی دارد. کاربرانی برای گروه‌های مختلف، همچنین نقش‌ها و مجوزهایی می‌تواند اختصاص داده شود. این همچنین شامل ویژگی‌های اجتماعی مانند عکس و اطلاعات بیوگرافی به همراه پروفایل کاربر می‌شود. با استفاده از دات نت نیوک می‌توان رسانه‌های اجتماعی را برای سازمان تنظیم کرد. نهایتا، از تایید اعتبار رسانه‌های اجتماعی پشتیبانی می‌کند تا به افراد اجازه دهد با استفاده از اکانت رسانه‌های اجتماعی خود وارد سایت شوند.

پشتیبانی از وبسایت‌های موبایل

دی‌ان‌ان یک ابزار شناخته شده به نام DNN evoq دارد که با استفاده از قالب‌های موبایل فوق‌العاده‌ای که دارد، به طراحی ریسپانسیو وبسایت کمک می‌کند. پیش‌نمایش حالت موبایل این امکان را می‌دهد که پیش از اجرا، همه امکانات آن را مشاهده کنید. برای تجربه بهینه مشاهده با موبایل، محتوای DNN evoq از میان هزاران مدل موبایل کاراکترهایی جهت طراحی و محتوا برگزیده است. این محتوا، انواع پلتفرم‌های موبایل را پشتیبانی می‌کند.

هم‌افزایی جامع با سایت‌های شبکه‌های اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی DNN evoq با ساخت سریع انجمن‌های درونی و بیرونی، تشریک مساعی را بهبود داده است. این، بهره‌وری کارمندان را بالا می‌برد. هزینه پشتیبانی را نیز با تبدیل مشتری به مدافع از طریق ایجاد انجمن‌های خارجی، کاهش می‌دهد. این همچنین امکان سود را نیز بالا می‌برد.

فرصت‌های گسترده سفارشی‌سازی

با دی‌ان‌ان می‌توان با استفاده از یکسری پوسته و مدل‌های پیش‌فرض، وبسایت سفارشی ساخت. طراحی بصری توسط CSS و چارچوب خدماتی بر اساس API وب استفاده می‌شود.

اکستنشن‌های رایگان زیادی دارد که در مقایسه با دیگر سی‌ام‌اس‌ها حشویات و زوائد کمتری دارد. اکستنشن‌های پولی نیز در طیف قیمت‌های مختلفی در دسترس هستند. گرچه برخی از این اکستنشن‌ها گران هستند، اما همیشه می‌توانید چیزی متناسب با بودجه خود بیابید.

سولوشن تجارت الکترونیک درون برنامه

دات نت نیوک سولوشن تجارت الکترونیک داخل برنامه برای خدمات خوبی چون فروش کالاهای فیزیکی، دانلودهای دیجیتال، رویدادها یا حتی کمک‌های خیریه دارد. دی‌ان‌ان بدون هیچ مشکلی با دروازه‌های پرداخت رایج مانند Paypal, SagePay, Google Checkout, Barclays, HSBC,  و Authorize.net کار می‌کند.

ثبات و عملکرد بالا

دی‌ان‌ان با اجرا و بارگذاری سریع وبسایت، تجربه کاربری فوق‌العاده‌ای برای بازدیدکنندگان سایت فراهم می‌کند. با ویژگی‌های بهبود عملکرد مانند web farms, page caching  و  module caching اینکار امکان‌پذیر است. همچنین با داشتن بالاترین صفحات رتبه‌بندی جستجو که مبتنی بر ضریب سرعت موتورهای جستجو است، سئو را بهبود می‌بخشد.

مقرون به صرفه

سرمایه‌گذاری در دی‌ان‌ان مقرون به صرفه است زیرا کسب ثروت، هزینه‌بر است.

پشتیبانی قابل اتکا

DNN یک ماژول منبع باز است و متشکل از تیمی از توسعه‌دهندگان است که پشتیبانی فنی از سرتاسر دنیا فراهم می‌کنند. این تیم‌های تخصصی، اپلیکیشن بلاگ‌های DNN، انجمن‌های آنلاین، راهنمای آنلاین و دیگر وبسایت‌های مختلف را پشتیبانی می‌کنند. پس سرمایه‌گذاری بر روی دات‌نت‌نیوک، یک سرمایه‌گذاری ایمن است.

سخن آخر

با توجه به مطالبی که گفته شد، می‌توان گفت سی‌ام‌اس DotNetNuke از میان انوع مشابه دست بالا را دارد. طیف وسیعی از اپلیکیشن‌ها به حفظ مدل‌های بیزنسی مختلف کمک کرده است. مهمتر اینکه هزاران سازمان مشهور مانند ناسا، Lockheed Martin, Verizon، ایالات متحده آمریکا و بسیاری دیگر، سال‌هاست از DNN استفاده می‌کنند.

دات نت نیوک چیست ؟ یک پلتفرم مدیریت محتوای منبع باز در اکوسیستم مایکروسافت است. این محصول، وبسایت شما را یک وبسایت حرفه‌ای و تجاری که استفاده از آن نیز راحت است، اینترانت اجتماعی، پرتال انجمنی یا اکسترانت پارتنر نشان می‌دهد. سایت‌های DNN که متشکل از محتوای پویا در انواع مختلف است، به راحتی اجرا و به روز رسانی می‌شوند. پلتفرم دی‌ان‌ان بیش از 8 میلیون بار دانلود شده و بیش از 750 هزار وبسایت در سرتاسر دنیا را قدرت بخشیده. وبسایت irandnn.ir سال‌هاست به عنوان مرجع فارسی دات نت نیوک در ایران فعالیت می‌کند و محصولاتش را برمبنای دات نت نیوک ارائه می‌دهد.

مطالب مشابه
13 نظر
  1. حامد می گوید

    نکته جالب این مسئله اینه که شما خودت مبلغ dnn هستی ولی از وردپرس دارید استفاده میکنید 😐

    1. admin می گوید

      بله شما درست می فرمایید، همیشه برای هر نیازی باید بهترین راهکار را استفاده نمود. برای مدیریت یک مجله یا وبلاگ هم وردپرس بهترین راهکار موجود است. DNN هم یکی از بهترین راهکارهای موجود برای توسعه نرم افزار و پیاده سازی پرتال های سازمانی می باشد.

    2. شیما می گوید

      سلام. من که چک کردم که سایتشون با دی ان ان هست! شما چطوری میگین وردپرسه؟!

  2. بی نام می گوید

    چرت و پرت نوشتی
    حدود 30 درصد سایتهای دنیا با وردپرس نوشته شدن.
    بازار کار وردپرس کجاست این dnn کجا؟؟

    1. admin می گوید

      شما صحیح می فرمایید، وردپرس پر استفاده ترین سیستم مدیریت محتوای دنیاست، ما نیز به این موضوع واقف هستیم، همانطور که ملاحظه می کنید، این مجله خبری نیز از وردپرس استفاده می کند. در این مقاله سعی شده است مقایسه ای بین DNN و سایز ابزارها صورت گیرد. موفق باشید

  3. علی شفاعت می گوید

    سلام دوست عزیز مقایسه شیرپوینت با دات نت نیوک و یا هر CMS دیگری مثل مقایسه شاتل فضایی با هواپیمای تک موتره هست هرگز چنین کار را نکنید تا خوانندگان را به اشتباه نندازه شیرپوینت اصلا در حوزه این نرم افزار ها نیس و نخواهد بود

  4. محمدجواد می گوید

    dnn یک سیستم از رده خارج هست

    WEB FORM دیگه عمر خودش رو کرده و نتایج فاجعه باری رو رقم زده

    پوسته های DNN که با VS ساخته شدند هم از ابتکارات افتضاح مایکروسافت هست

    ایجاد ماژول برای DNN هم که دیگه آخرت ضعف دات نت رو نشون میده که 45 روز باید صرف ساختن یک ماژول Hello Worl ساده کنی

    فکر می کنم اسمش هم Open Source هست ولی پولیه! یک این جور چیزهایی هم در موردش شنیدم!

    1. امیر ایران پرست می گوید

      دوست عزیز من به شما پیشنهاد میکنم نگاهی به نسخه 9.10.2 DNN بیندازید و از پنل مدیریت مبتنی به Reast JS این سامانه لذت ببرید.
      همچنین شما می توانید آخرین نسخه فارسی DNN مبتنی بر تقویم شمسی و کاملا راست چین به همراه فونت فارسی را از Github پروژه DNN فارسی به صورت کاملا رایگان به همراه سورس آن دانلود نمایید.
      همچنین تولید یک ماژول Hello World مبتنی بر MVC 5 روی پلتفرم DNN با مشاهده آموزش های آنلاینی که در سایت یوتیوب وجود دارد، با توجه به نداشتن تجربه قبلی کمتر از 2 ساعت زمان خواهد گرفت.
      هم اکنون در داخل کشور ابزارهای فوق العاده فروش آنلاین، سیستم مدیریت آموزش مجازی LMS یا سیستم فرآیندساز مبتنی بر DNN روی این پلتفرم تولید شده است. همچنین سازمان های زیادی از این پلفترم در حال استفاده هستند.

      در انتها اینکه شما IDE Visual Studio را که هم اکنون پر استفاده ترین ابزار IDE در سطح دنیا با 30% استفاده و همینطوری VS Code مایکروسافت با 12% استفاده را اینطور زیر سوال میبرید، جای شگفتی دارد.

  5. علی اصغر می گوید

    هیچ چیزی بهتر از وردپرس وجود ندارد 😐

  6. محمد می گوید

    ممنون از مقاله ای که زحمت کشیدید و نوشتید

  7. RoBiN می گوید

    تمامی سایت های دولتی و پورتال های وزارتی تماما با .net ساخته و توسعه داده میشن قطعا این نکته کافی هست که امنیت .net رو نشون بده

  8. سعید می گوید

    بهترین سیستم دات نتی فقط Elanat framework هستش

    1. taham می گوید

      آدرس وبسایتش چیه؟

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.