مجله اینترنتی تخصصی نرم افزار

نرم افزار تسکولو چیست؟ برای مدیریت پروژه‌های شما Taskulu مناسب‌تر است یا Trello ؟

زمان مطالعه: 6 دقیقه

یکی از نرم افزارهای بسیار خوب که در حوزه مدیریت پروژه پیشرفت قابل توجهی داشت و توانست در رقابت بین‌المللی استارت‌آپ‌ها مقام سوم را کسب کند، یک نرم‌افزار ایرانی به نام تسکولوست.

امروز به شما خواهیم گفت، نرم افزار تسکولو چیست و برای مدیریت پروژه‌های شما، نرم افزار ترلو مناسب‌تر است یا تسکولو.

نرم ‌افزار تسکولو چیست؟

همان طور که گفتیم، تسکولو (Taskulu) یک نرم‌افزار مدیریت پروژه ایرانی است که در آن می‌توانید با هر نوع سامانه مدیریتی، پروژه‌های خود را به‌صورت چابک مدیریت کنید. در صفحه مدیریت این نرم افزار، می‌توانید وضعیت پیشرفت پروژه‌ها را به صورت بصری ببینید و به مدیریت آنها بپردازید. خوب است بدانید که این نرم‌افزار به زبان‌های انگلیسی و اسپانیایی هم قابل‌استفاده است.

تیم طراح تسکولو در سال 1393 این نرم‌افزار را با نام «تسکتات»  برای نیازهای داخلی خود نوشتند، در همان سال و قبل از انتشار این نرم‌افزار، نامش به «تسکولو» تغیر پیدا کرد که ترکیبی از کلمه  task به معنای کار یا وظیفه و kulu، کلمه قرض گرفته شده از زبان آفریقایی زولو به معنی بزرگ و عظیم است.

نرم‌افزار تسکولو، در پاییز سال 1394 در بین 100 استارتاپ از کشورهای آسیایی، اروپایی و آمریکایی در رقابت‌ بین‌المللی استارتاپ‌های استانبول، رتبه سوم را کسب کرد.

فعالیت نرم افزار تسکولو، بر پایه سازمان و پروژه‌ است. با استفاده از امکانات این نرم افزار، علاوه بر نظم دادن به کارها و پروژه‌ها، انجام و پیگیری فعالیت‌ها نیز برایتان ساده‌تر می‌شود. به خاطر داشته باشید که برای استفاده از تسکولو، شما باید مدیر پروژه یا یکی از اعضای پروژه باشید.

سایت linkedin، سوال نرم افزار تسکولو چیست را به صورت زیر پاسخ می‌دهد:

نرم افزار تسکولو، یک نرم افزار مدیریت پروژه مبتنی بر نقش است که به شما کمک می‌کند تا هر عضو و منبع پروژه را با تعریف نقش‌ها و مجوزها، در یک مکان نگه دارید. استفاده از این ابزار، زندگی مدیران پروژه را آسان‌تر می‌کند!

مزایای نرم ‌افزار تسکولو چیست؟

اکنون می‌دانیم نرم افزار تسکولو چیست. در این بخش قصد داریم به بررسی مزایای این نرم افزار بپردازیم.

مزایای تسکولو عبارت است از:

ساختاردهی کارها و پروژه‌ها

یکی از مهم‌ترین مزیت‌های نرم‌ افزار تسکولو، ساده‌سازی پروژه‌ها است. این ابزار، به شما امکان می‌دهد تا با ایجاد پروژه‌های مختلف و شکستن و تقسیم کردن آن‌ها به تخته، صفحه، لیست و کار، تمام پروژه‌ها را با هر پیچیدگی یا ساختار سازمانی به‌صورت کاملاً چابک مدیریت کنید.

وقتی برای هر فعالیت، زمان تحویل و تحویل‌دهنده در نظر می‌گیرید، نرم افزار، با یادآوری کار و میزان پیشرفت، شما را تا تحویل نهایی همراهی کرده و نمی‌گذارد کاری عقب بیفتد. همچنین، در تسکولو می‌توانید چک ‌لیست ایجاد کنید و از میزان پیشرفت پروژه‌تان مطلع شوید.

برقراری ارتباط

یکی از مهم‌‌ترین عوامل در پیشرفت موفق یک پروژه، برقراری ارتباط مؤثر و مستمر است. این نرم افزار به شما امکان می‌دهد تا به وسیله تماس تصویری از طریق تالارهای گفتگوی هر پروژه، با اعضای تیم تماس تصویری داشته باشید و جلسات خود را به صورت آنلاین برگزار کنید.

تحلیلگر

تحلیلگر نرم افزار تسکولو، نوعی ابزار گزارش‌گیری تحلیلی از عملکرد و بهره‌وری سازمان است و مانند یک دستیار عمل می‌کند. تحلیلگر نرم افزار، گزارش‌های مختلفی را به مدیر پروژه ارائه می‌دهد، برخی از این گزارشات عبارتند از:

  • گزارش پیشرفت کار: با وجود این نرم افزار، می‌توانید میزان پیشرفت پروژه‌ را بر اساس کارهای انجام شده و کارهای باقیمانده، به دست آورید. مشاهده شیب نمودار پیشرفت، تخمین خوبی از زمان پایان پروژه در اختیارتان قرار می‌دهد.
  • گزارش زمان کارها: زمان صرف شده برای هر پروژه را به همراه عملکرد سایر گروه‌ها به شما گزارش می‌دهد. به این ترتیب، می‌توانید عملکرد رقبا و وضعیت سایر پروژه‌ها را مشاهده کنید.
  • گزارش‌های فیلتر شده: به طور کلی، گزارشات تحلیلی تسکولو بر اساس پروژه، اعضای تیم و برچسب‌ها فیلتر می‌شوند تا از عملکرد سازمان، جزئیات بیشتری در اختیار شما قرار دهند. بنابراین، با گزارشات فیلتر شده به عملکرد اعضای پروژه دسترسی خواهید داشت.

تعیین سطوح دسترسی

به‌عنوان یک مدیر، می‌توانید سطوح مختلفی از دسترسی را به هر کدام از اعضا، بدهید تا مطمئن شوید محیط کاری خود را در اختیار دارند. در حالی‌ که به همه کارها و افراد مرتبط در یک‌ بخش دسترسی دارید و به راحتی پروژه‌ را مدیریت می‌کنید.

جستجو

پیداکردن فعالیت‌ها و گفتگوهای مهم در پروژه‌های بزرگی که در آنها کارهای زیادی در حال اجراست، بسیار سخت و پیچیده است. سیستم جستجوی تسکولو به شما امکان می‌دهد تا فعالیت‌ها، پیام‌ها و زمان‌های کاری را با جستجوی متنی یا جستجوی فیلتری به سادگی پیدا کنید.

درونی‌سازی

تسکولو با نرم‌افزارهای بسیاری درونی‌سازی شده تا به شما کمک کند بازده و بهره‌وری کار را بالا ببرید. با وجود سیستم درونی سازی، تسکولو تبدیل به مرکز انجام کارهای روزانه شما می‌شود.

امنیت

نرم‌ افزار تسکولو با روش رمز نگاری استاندارد مرکز داده‌های امن در آلمان و نسخه‌های پشتیبان روزانه، تلاش می‌کند امنیت خود را بالاتر ببرد.

پیروی از سیستم کانبان

تسکولو از روش کانبان استفاده می‌کند به این صورت که در اجرای یک پروژه با استفاده از تسکولو به‌راحتی می‌توانید فهرست وظایف را ایجاد و آن‌ها را مدیریت کنید سپس می‌توانید این فهرست وظایف را در سه بخش Todo، Doing و  Done قرار دهید. وجود این مراحل، پیگیری وضعیت انجام فعالیت‌ها توسط اعضای تیم را سریع‌تر و آسان‌تر کرده و از دوباره‌کاری در مراحل اجرایی پروژه جلوگیری می‌کند.

اینجا به طور کامل راجع به روش کانبان صحبت کرده‌ایم.

سایر مزایای تسکولو عبارت‌اند از:

امکان اشتراک فایل‌

تعریف پروژه‌‌های بزرگ به همراه تیم‌های کاری آن

ارتباط لحظه ‌به ‌لحظه با سایر اعضای پروژه

افزودن نظرات

مزایای نرم افزار

معایب نرم‌افزار تسکولو چیست؟

همان‌طور که می‌دانید هر نرم‌افزار مزایا و معایبی دارد. نرم افزار تسکولو هم از این قاعده مستثنی نیست. حالا که با مزایای این نرم افزار آشنا شدیم، خوب است کمی هم راجع به معایب و محدودیت‌های آن صحبت کنیم. در پاسخ به سوال معایب تسکولو چیست، باید بگوئیم، معایب این نرم افزار عبارت است از:

کم بودن تعداد در حالت رایگان

تسکولو نیز مانند جیرا (jira)، پودیو (podio) و ترلو (Trello) برای استفاده در حالت رایگان فقط 10 کاربر را می‌پذیرد. بنابراین حالت رایگان این نرم افزار فقط برای کسب و کارها و پروژه‌های کوچک مناسب است. زیرا برای بیش از 10 کاربر، باید اشتراک این نرم‌افزار را خریداری کنید.

نبود تحلیلگر در بخش رایگان

تحلیلگر تسکولو فقط در بخش تجاری و با پرداخت هزینه آن، قابل‌استفاده است. در بخش پایه و حرفه‌ای امکان دسترسی به تحلیلگر تسکولو وجود ندارد.

ظرفیت پایین

در حالت پایه، فقط تا سقف 10 مگابایت فایل، می‌توانید بارگذاری کنید.

ترلو یا تسکولو؟ کدام کارآمدتر است؟

حتما به خاطر دارید که در مطالب گذشته طور مفصل راجع به نرم افزار ترلو صحبت کردیم و گفتیم این نرم افزار، یک ابزار مدیریت کار بصری است که بیشتر در پروژه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کلیک کنید تا نرم افزار ترلو، پرکاربردترین نرم افزار مدیریت پروژه را بیشتر بشناسید.

ترلو در مقابل تسکولو

در اوایل سال 2014 میلادی شرکت‌های  ایندکس ونچرز (index ventures)  و اسپارک کپیتال (spark capital)روی ترلو سرمایه‌گذاری کردند و بعد از گذشت دو سال، این شرکت ادعا کرد که حدود 1 میلیون کاربر فعال به‌صورت روزانه دارد و نزدیک به 14 میلیون کاربر هر روز در ترلو ثبت‌نام می‌کنند.

در سال 2018 ترلو توانست شرکت Butler را خریداری کند؛ شرکتی که قابلیت Power-Up را برای تسک‌های اتوماسیونی ترلو فراهم کرد. این تصمیم درست و به‌جای ترلو باعث شد تا روند جذب کاربر در ترلو  افزایش قابل توجهی پیدا کند؛ به‌گونه‌ای که ترلو در سه‌ ماهه اول سال 2019 میلادی بیش از 35 میلیون کاربر پیدا کرد. در اواخر سال 2019 میلادی این رقم به 50 میلیون رسید.

با تمام این اوصاف، این نرم‌افزار در ایران کاربرد زیادی ندارد زیرا در تابستان 1399 کاربران ایرانی که از نرم‌افزار ترلو استفاده می‌کردند نمی‌توانستند وارد این نرم‌افزار شوند و پس از آزمون و خطاهای متعدد مشخص شد کاربران ایرانی بدون اتصال به VPN نمی‌توانند از ترلو استفاده کنند. شرکت ترلو بدون هیچ اخطار قبلی، دسترسی آی‌پی‌های ایرانی را به ترلو قطع کرد و  شما برای استفاده از تمام امکانات ترلو مجبور هستید با نرم‌افزارهای مختلف آی‌پی دستگاهتان را تغییر دهید که کار با ترلو را دشوار می‌کند.

با این حال، تسکولو هم نسخه‌ای کوچک از ترلو است و این دو نرم افزار ویژگی‌های مشترک زیادی دارند. مانند اینکه:

  • هر دو برای افزایش امنیت به روش‌های مختلف تلاش می‌کنند.
  • هر دو از سیستم کانبان پیروی می‌کنند.
  • هر دو نرم افزار در حالت رایگان فقط 10 کاربر را می‌پذیرند.
  • عملکرد هر دو نرم افزار، بر اساس مدل کسب‌وکار Freemium است. به این معنی که خدمات پایه به‌صورت رایگان ارائه می‌شود، اما برای دریافت امکانات ویژه، خدمات بیشتر و نمایش بهتر نرم افزار، کاربران باید پول پرداخت کنند.

 

هر چند، تسکولو بسیار شبیه ترلو است، اما در مواردی با آن کاملا متفاوت است. به عنوان مثال، تسکولو از دو ویژگی تقویم شمسی و ارتباط آنلاین برخوردار است که در ترلو این دو ویژگی را نمی‌بینیم. نکتة بعدی که ما را به استفاده از تسکولو تشویق می‌کند، هزینة نسبتا زیاد ترلو است که با نوسان نرخ ارز، این هزینه هر روز افزایش پیدا می‌کند.

جدول زیر متوسط قیمت‌های هر دو نرم افزار را نشان می‌دهد:

جدول مقایسه قیمت

کلام آخر …

برای مدیریت و هدایت پروژه‌هایتان، به یک پلتفرم یا نرم‌افزار مدیریتی کارآمد و مناسب نیاز دارید. نرم افزار تسکولو این کار را به بهترین شکل ممکن برای شما انجام می‌دهد. همان طور که ملاحظه کردید، استفاده از این نرم افزار در مقایسه با ترلو، برای کاربران ایرانی به صرفه‌تر و ساده‌تر است.

امروز سعی کردیم به سوال نرم افزار تسکولو چیست، پاسخ دهیم و آن را با نرم افزار ترلو مقایسه کنیم.

مطالب مشابه
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.