مجله اینترنتی تخصصی نرم افزار

جی تی متریکس سایت چیست؟ همه چیز درباره تحلیل GTmetrix

زمان مطالعه: 7 دقیقه

حتما تا کنون بارها در رابطه با سرعت سایت جستجو کرده‌اید و قطعا هر بار با عبارت GTmetrix روبرو شده‌اید. جی تی متریکس، یک وب سایت است که می‌توانید آن را در اولین رتبه گوگل به آدرس Gtmetrix.com مشاهده کنید. در این مطلب می‌خواهیم ابزار جی تی متریکس (GTmetrix) را معرفی کنیم و به شما بگوییم جی تی متریکس سایت چیست و چه کاربردی دارد.

تحلیل جی تی متریکس چیست؟

جی تی متریکس چیست

از معروف‌ترین و پرکاربردترین ابزارهای شرکت گوگل و یاهو، ابزار جی تی متریکس سایت است. این ابزار کاربردی، جهت اندازه گیری و بررسی دقیق عوامل موثر بر میزان سرعت سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد. GTmetrix به آنالیز و تحلیل عوامل تاثیرگذار بر سرعت وب سایت پرداخته و می‌تواند برای حل مشکلات مربوط به کم بودن سرعت سایت، راهکارهایی ارائه دهد.

خوب است بدانید، سرعت واقعی سایت میانگین سرعت لود شدن صفحات سایت در روزهای مختلف است. این ابزار پرکاربرد و رایکان، با اندازه گیری میانگین سرعت سایت، راهکارهایی برای بهبود آن ارائه می‌دهد.

اهمیت سرعت سایت در افزایش رتبه سئو چیست؟

بر اساس فاکتورهایی که از سوی موتور جستجوی گوگل ارائه شده، سرعت لود شدن صفحات یکی از موارد پراهمیت در بهبود سئوسایت به شمار می‌رود. به بیان دیگر، سرعت مناسب سایت، یکی مهم‌ترین فاکتورهای بهینه سازی و سئوی سایت به حساب می‌آید. هر چند مدیران وب سایت‌ها برای بهبود سئو و رتبه سایت، از ابزارهای متنوعی استفاده می‌کنند. اما اکنون کامل‌ترین و پرکاربردترین ابزار برای بررسی فعالیت‌های سایت، ابزار جی تی متریکس است. با استفاده از این ابزار محبوب و رایگان، می‌توانید رتبه سایت خود را تا حد زیادی بهبود ببخشید.

سرعت سایت

توجه داشته باشید که هدف اصلی از بهینه سازی و بهبود سرعت سایت، قبل از هر چیز، بهبود تجربه کاربری و سپس رتبه سایت است. بنابراین اگر حتی یکی از فاکتورهای بهینه سازی سایت، کاربران شما را خسته یا اذیت می‌کند اما امتیاز شما را در جی تی متریکس سایت افزایش می‌دهد، بهتر است آن را نادیده بگیرید. چرا که کاربران مخاطبان شما از همه چیز مهم‌تر هستند.

ویژگی‌های سایت جی تی متریکس چیست؟

سایت GTmetrix از بهترین سایت‌های تست سرعت است و یک ارزیابی کلی بر اساس سیستم امتیاز دهی ارائه می‌دهد. جی تی متریکس سایت می‌تواند تمام موارد تاثیرگذار در سایت را برای شما لیست کند و در برخی خطاها به شما فایل‌های اصلاح شده ارائه دهد. به این ترتیب شما راحت‌تر می‌توانید سایت خود را اصلاح کرده و سرعت آن را به میزان قابل توجهی افزایش دهید.

سایت جی تی متریکس، امکان آنالیز و بررسی سرعت بارگذاری بخش‌های مختلف سایت را به صورت آنلاین فراهم می‌کند. علاوه بر این،  به مدیران سایت‌ها کمک می‌کند تا از چگونگی بارگذاری بخش‌های مختلف سایت و اشکالات ایجاد شده در روند بارگذاری قسمت‌های مختلف، آگاهی پیدا کنند.

ویژگی های جی تی متریکس

در تحلیل جی تی متریکس، نتایج در دوسته طبق بندی می‌شوند:

1- page speed:

نشان دهنده سرعت بارگذاری صفحات سایت است. «سرعت صفحه»، با استفاده از قوانین گوگل، سایت را بررسی و تحلیل می‌کند.

2- yslow:

نشان دهنده میزان کارایی و چگونگی عملکرد سایت و سرور است، این مورد از فاکتورهای استفاده می‌کند.

خوب است بدانید که تمام امکانات و مراحل آنالیز سیستم جی تی متریکس سایت، رایگان است و حتی نیاز به ایجاد حساب کاربری هم ندارد. کافی است برای شروع کار، به سایت GTmetrix.com رفته و سپس آدرس سایت خود را وارد کنید. GTMetrix خیلی سریع نتایج را به شما نشان خواهد داد.

سیستم امتیاز دهی این سیستم از نمره F (خیلی بد) شروع می‌شود و تا نمره A (بسیار عالی) ادامه پیدا می‌کند.

ویژگی‌های ابزار جی تی متریکس چیست؟

ابزار جی تی متریکس

حالا می‌دانیم Gtmetrix چیست و چه ویژگی‌هایی دارد. در این بخش می‌خواهیم ویژگی‌های ابزار جی تی متریکس را بررسی کنیم.

پس از اینکه سایت شما به وسیله جی تی متریکس سایت، آنالیز شد، یک صفحه برای شما باز می‌شود. در سمت چپ و بالای این صفحه، یک تصویر کوچک از وب سایت شما نمایش داده می‌شود. همچنین در این صفحه می‌توانید آخرین Performance Report (گزارش عملکرد) سایت خود را مشاهده کنید.

با گزینه Using می‌توانید Google Page Speed و GTMetrix را مشاهده کنید.

با گزینه Connection می‌توانید بفهمید که سایت شما به وسیله کدام کانکشن‌ها تست شده است.

قسمت پایین این صفحه Performance Score نامیده می‌شود. در این جا دو گزینه به نام‌های page Speed و YSlow وجود دارد. هر چه مقدار این دو مورد به A نزدیک‌تر باشد، سایت شما سرعت بیشتری دارد.

گزینه Fuly Loaded Time به شما می‌گوید که این صفحه در چه مدتی، با چه سروری و با چه سرعت اینترنتی باز شود.

گزینه Page Size نیز اعلام می‌کند در صورتی که کاربران بخواهند آن صفحه از سایت شما را باز کنند، به چه مقدار اینترنت نیاز دارند.

با گزینه Request می‌توانید بفهمید که چند درخواست از مرورگر کاربران به سمت سایت شما ارسال و کدام یک از آن‌ها پاسخ داده می‌شود.

سر برگ  Page Speed

این قسمت مربوط به سرعت سایت شما است و تعدادی پیام برای شما نمایش می‌دهد. سعی کنید این پیام‌ها را به نمره A نزدیک کنید تا رتبه بالاتری دریافت کنید.

  • سر برگ YSlow

این قسمت و قسمت قبل، با سنجه‌هایی که دارند، باعث می‌شوند شما بتوانید سرعت سایت خود را افزایش دهید. با وجود این دو ابزار، شما برای بررسی سرعت وب سایت، دو سرویس جداگانه در اختیار دارید و راحت‌تر می‌توانید سرعت سایت خود را افزایش دهید. اگر شما گزینه‌ای را در قسمت Page Speed بهبود دهید، این گزینه در YSlow نیز بهبود پیدا می‌کند. برای افزایش سرعت سایت، سعی کنید هر دو ابزار را در رتبه A نگه دارید.

  • سر برگ Waterfall

این بخش، نحوه لود شدن صفحات سایت شما را به صورت آبشاری بررسی می‌کند. بنابراین یکی از مهم‌ترین قسمت‌های جی تی متریکس سایت به حساب می‌آید.

  • سر برگ Timings

در این قسمت شما می‌توانید مواردی مانند TTFB، Cotentful، DOM LoadedT، Onload را مشاهده کنید. در این بخش مدت زمان لازم برای تبدیل http به https و همچنین زمان لازم برای آماده سازی Backend، به این معنی است که چقدر طول می‌کشد تا خروجی به وسیله PHP و وب سرور به کاربران نمایش داده شود.

  • سر برگ Video

این قسمت برای وقتی است که شما تمایل دارید در صفحه خود یک ویدئو داشته باشید و آن را در اختیار دیگران نیز قرار دهید.

  • سر برگ History

این بخش به شما نشان می‌دهد وب سایتی که در حال بررسی آن هستید، در چه زمانی دارای چه سرعتی بوده است. همچنین در این صفحه می‌توانید میزان HTML DL Time و Page Load Time را نیز بفهمید.

در این قسمت اگر گزینه Enabel Monitoring را فعال کنید، وب سایت شما همیشه توسط جی تی متریکس بررسی می‌شود.

چگونه از آپشن‌های جی تی متریکس سایت به بهترین شکل استفاده کنیم؟

سعی کنید مواردی مانند Test Region، Browser Option و Connection Speed را طوری تنظیم کنید که بهترین تصویر را از بازدیدکنندگان شما ارائه داده و بهترین راه برای آزمایش کردن عملکرد وب سایت شما باشد.

استفاده از جی تی متریکس

برای این منظور می‌توانید پیشنهادات زیر را انجام دهید:

گوگل آنالیتیکس خود را چک کنید

با استفاده از داده‌های گوگل آنالیتیکس می‌توانید متوجه شوید که اکثریت بازدید کنندگان و مخاطبان از کدام منطقه و با چه مرورگری شما را دنبال می‌کنند. در نهایت می‌توانید از این اطلاعات برای تنظیم Test Region و Browser Option استفاده کنید.

سناریوهای مختلف را امتحان کنید

مردم از وب سایت شما در مناطق مختلف، با دستگاه‌های مختلف و راه‌های اتصال مختلف بازدید می‌کنند. پس بهتر است سایت متریکس خود را در سناریوهای مرسوم و مختلف آزمایش کنید. با این کار می‌توانید یک طبقه بندی مطمئن و مناسب از بازدید کنندگان خود به دست آورید.

مانیتور کنید و به هشدارها توجه کنید

نظارت بر عملکرد صفحات مختلف، بسیار مهم است. چرا که باید اطمینان داشته باشید که وب سایتتان طبق انتظار شما بارگذاری می‌شود. بهتر است مطمئن شوید بر عملکرد صفحاتی که از بقیه مهم‌تر هستند، به خوبی نظارت می‌کنید و در صورتی که خطری آن‌ها را تهدید کرد، هشدارهای لازم را فعال کرده‌اید.

این صفحات، معمولا صفحاتی هستند که بیشترین نرخ تبدیل را دارند مانند:

کاربردهای جی تی متریکس چیست؟

کاربرد جی تی متریکس

حتما با کاربردهای جی تی متریکس سایت تا اندازه‌ای به صورت پراکنده آشنا شده‌اید. در این بخش این کاربردها را به صورت یکجا معرفی می‌کنیم.

  • جی تی متریکس، ابزاری برای بررسی سرعت سایت است.
  • جی تی متریکس، ابزاری برای تجزیه و تحلیل عملکرد وب سایت است.
  • این ابزار به شما امکان می‌دهد تا تجزیه و تحلیل‌های دقیق را از داشبود وردپرس اجرا کنید.
  • ابزار رایگان جی تی متریکس برای دریافت گزارشات دقیق در مورد عملکرد وب سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • ابزار جی تی متریکس برای صفحات سایت امتیاز (نمره) در نظر می‌گیرد.
  • این ابزار، خطاهای سایت را شناسایی کرده و برای رفع آن‌ها پیشنهادات مفید و کاربردی ارائه می‌دهد.
  • ابزار جی تی متریکس به شما امکان می‌دهد برای دریافت گزارشات به صورت روزانه، هفتگی یا ماهانه برنامه ریزی کنید.

و در انتها…

راه اندازی یک وب سایت به تنهایی نمی‌تواند به رشد کسب و کار شما کمک کند. شما باید وب سایت خود را به شکل حرفه‌ای برای موتورهای جستجو بهینه کنید. برای انجام این کار به یک ابزار مناسب مانند ابزار جی تی متریکس سایت نیاز دارید. با این ابزار تحلیلی می‌توانید وب سایت خود را از ابعاد مختلف مورد ارزیابی قرار داده و با استفاده از اطلاعاتی که به دست می‌آورید، آن را بهینه سازی کنید.

 

مطالب مشابه
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.